Camper kopen 

Reizen met een camper

Campers zijn enorm gewild, en de populariteit van deze manier van kamperen neemt alleen maar toe. En dat is niet vreemd; het reizen met een camper geeft een ultiem gevoel van vrijheid. U kunt gaan en staan waar u wilt, zonder dat u de bestemming weken van te voren hoeft vast te leggen. Wilt u een bepaalde streek of land ontdekken? Dan is de camper bij uitstek hét vervoersmiddel om dit mee te doen. U reist compact, maar heeft toch alles binnen handbereik wat u nodig heeft om uw verblijf comfortabel en gezellig te maken.

Doordat de camper zo populair is, is ook het aanbod aan campers de laatste jaren enorm gegroeid.
Niet zo gek dus wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanschaffen van een camper is een behoorlijke investering. Het is goed om van te voren te bedenken wat belangrijk voor u is, en hoe u de camper wilt gebruiken.

Op deze pagina leggen we uit wat de verschillende modellen zijn, benoemen we de voordelen van reizen met een camper, en zetten wij wat feiten op een rij waardoor u weer een stap dichter bij de perfecte camper-match komt.

Wat is een…

> Buscamper

> Alkoof camper

> Half-integraal camper

> Integraal camper

De voordelen van een camper

 • Vrijheid! Misschien wel een van de grootste voordelen van de camper: U kunt gaan en staan waar u wilt en gemakkelijk van koers veranderen. Valt het weer tegen? Geen probleem, met een camper reist u de zon zo achterna.

   

 • De staanplaats. Het aantal plekken waar u met een camper kunt verblijven is groot. U heeft keuze uit (vaak gratis) camperparkeerplaatsen, campings en in veel landen is wildkamperen ook toegestaan.*

   

 • Het schiet op! Met een camper kunt u op een lekker tempo doorrijden. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de grootte en het gewicht van de camper, maar in de meeste gevallen kunt u zo’n 100 km per uur rijden. Ideaal om een groter gebied te ontdekken in relatief korte tijd.

   

 • Iedereen blij. Ook voor uw medereizigers is het reizen met een camper fijn. Zo kunnen de kinderen aan tafel een spelletje spelen, terwijl u over de mooiste wegen richting de nieuwe bestemming rijdt.

   

 • Bespaar kostbare tijd. Een ander voordeel van reizen met een camper, is dat het de toch wel kostbare vakantietijd bespaard. Eenmaal op de bestemming aangekomen bent u met een camper sneller geïnstalleerd dan met een caravan. Dat betekent: meer quality time om te genieten van de omgeving, en van het reisgezelschap.

 

*In Noorwegen, Zweden en Schotland geldt het ‘allemansrecht’. Hier is wildkamperen toegestaan. In andere populaire landen zoals Portugal, Zwitserland, Frankrijk en Albanië is wildkamperen toegestaan onder bepaalde voorwaarden. 

Welk soort campers zijn er?

Wanneer u een camper wilt kopen, is het belangrijk om eerst een aantal vragen te beantwoorden. Hierdoor krijgt u een beter beeld van het type camper welke aansluit bij uw wensen. Enkele vragen die u uzelf kunt stellen zijn:

  • Met hoeveel personen wilt u de camper gebruiken?
  • Wilt u een vast of een inklapbaar bed in de camper?
  • Welke afstanden wilt u ermee afleggen?
  • Op wat voor soort plekken wilt u staan?
  • Hoeveel binnenruimte wilt u hebben?
  • Wilt u de camper ook gebruiken als dagelijks vervoersmiddel?
  • En niet geheel onbelangrijk, wat is uw budget?

Aan de hand van de antwoorden op bovenstaande vragen kunt u bepalen welk camper type bij uw manier van kamperen past. Hier onder leest u wat de verschillen zijn tussen de buscamper, alkoof camper, half-integraal camper en de integraal camper, wat zijn de voordelen van bepaalden type campers, en welke campermodellen zijn geschikt waarvoor?

De compact of buscamper

De buscamper is het kleinste type camper uit het rijtje camper types. Deze campers zijn erg gewild door zijn gunstige prijs en veelzijdigheid. Bij een buscamper is het woongedeelte niet op het chassis gebouw, maar in de bus ingebouwd. In feite is de buscamper een omgebouwde bestelwagen. Dit heeft het grote voordeel dat u hem, behalve als camper, ook kunt gebruiken als gewone personenauto.

Houdt u van spontane tripjes en trekt u er met enige regelmaat op uit? Dan is de buscamper een geschikte metgezel voor u. U reist compact maar heeft toch alles wat u nodig heeft voorhanden. Een extra voordeel is de wendbaarheid van deze busjes. Hierdoor beweegt u gemakkelijk door drukke steden heen, en kunt u in de meeste gevallen gebruik maken van standaard parkeerplekken. 

Bekijk hier onze buscampers
Camperbus

De voordelen van een compact of buscamper  

✓ Betaalbaar
De buscamper is dankzij zijn compactheid de meest budgetvriendelijke keuze uit het rijtje campers. Omdat ze lichter zijn dan bijvoorbeeld een integraalcamper zullen ze ook minder brandstof verbruiken. 

✓ Vrijheid 
Rijden in een buscamper voelt als rijden in een gewone personenauto. U mag de maximale toegestane snelheid rijden en u bent wendbaar. Hierdoor zijn de mogelijkheden onbeperkt. U rijdt gemakkelijk een drukke stad in en parkeren is een eitje. Trekt u liever de bergen in? Geen probleem, bus campers beschikken over een sterke motor waardoor ze ook in berggebieden goed presteren.

✓ Te gebruiken voor dagelijks vervoer
Buscampers kunnen gebruikt worden als dagelijks vervoermiddel. U kunt hem dus ook als personenauto of werkbus gebruiken. Blijft het gewicht van de bus beneden de 3500 kilo? Dan heeft u hier ook geen extra rijbewijs voor nodig. 

De alkoof camper

De alkoof camper is het klassieke model camper zoals we hem allemaal kennen; een compacte bus met de karakteristieke alkoofopbouw boven de bestuurderscabine. Hierin bevindt zich een royaal tweepersoonsbed, waardoor deze camper zeer geschikt is voor gezinnen. De alkoof is een efficiënt ingerichte camper met een comfortabele stahoogte.

Ondanks de hoge constructie is de alkoofcamper nog steeds erg wendbaar. Door de alkoofopbouw heeft deze camper extra veel opbergruimte. De kussens en het beddengoed hoeven niet elke dag te worden opgeborgen. Deze camper is perfect voor standaard gezinnen met 2 kinderen, of koppels die van extra ruimte willen genieten. Doordat de alkoof wat minder aerodynamisch is, zal het brandstofverbruik wel wat hoger uitvallen dan bij de buscamper. Daar staat tegenover dat de prijs-kwaliteit verhouding bij dit soort campers erg goed is.

Bekijk hier onze alkoof campers
Alkoof camper

De voordelen van een alkoof camper

✓ Veel ruimte voor een betaalbare prijs
Door de opbouw ontstaat een comfortabele sta-hoogte, én een hoop opbergruimte. Zo kunt u voldoende speelgoed voor de kinderen meenemen, en die extra paar schoenen kunnen ook nog mee!

✓ Aparte Slaapcabine. Afgezien dat u heerlijk zult slapen in de royale bedden die te vinden zijn in een akloof, biedt deze ook extra privacy. Reist u met kinderen? Ook zij vinden het vaak geweldig om een aparte slaapcabine te hebben.

✓ Comfortabele stahoogte.
Een groot voordeel van de akloof camper is de stahoogte. Deze is meestal rond de 2 meter. Ideaal voor de vaak toch al wat langere Nederlanders.

 

De half-integraal camper

De half-integrale, of semi-integrale camper is een combinatie tussen de alkoof en de integrale camper. Van de buitenkant is de bestuurderscabine nog te herkennen als aparte ruimte, maar aan de binnenkant lopen de bestuurderscabine en het woongedeelte in elkaar over. De stoelen kunnen gedraaid worden waardoor de cabine onderdeel wordt van de woonruimte. Boven de bestuurderscabine is vaak een kleine alkoof te vinden die u kunt gebruiken als bergruimte.

Half-integraalcampers zijn meestal uitgerust met een vast tweepersoons bed, waardoor u altijd de beschikking heeft tot een volwaardige slaapkamer die u niet telkens hoeft in te klappen of op te bergen. Dit geeft een hoop comfort en maakt de camper uitermate geschikt wanneer u reist met 2 personen. Bent u echter opzoek naar een half-integrale camper voor meerdere personen? Ook dan zijn er voldoende opties mogelijk. Door de grote populariteit van half-integraal campers zijn deze flink doorontwikkeld de laatste jaren. Zo is de camper te voorzien van een hefbed, of een zithoek die om te bouwen is tot extra bed. 

Bekijk hier onze half-integraal campers

De voordelen van een half-integraal camper

✓ Makkelijk bestuurbaar.
Door zijn compactheid en de lage alkoof, vangt de half-integraal camper minder wind dan de alkoof camper. Hierdoor heeft het voertuig een goede wegligging en wendbaarheid. Daarnaast is hij vaak ook nog een stuk zuiniger in brandstofverbruik. 

✓ Vaste bedden. De vaste bedden in de half-integraal camper zorgen voor een heerlijke nachtrust. Een queensize bed, twee losse bedden, een Frans bed of een dwars geplaats bed. Voldoende opties om een indeling te kiezen die past bij uw wensen.  

✓ Extra ruimte.
Doordat de bestuurderscabine naadloos overloopt in het woongedeelte, en de stoelen kunnen worden gedraaid, maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

 

De integraal camper

De integraal camper is de meest luxe camper onder de verschillende camper-types en lijkt qua uiterlijk het meest op een touringbus. Bij de integraal camper loopt de cabine naadloos over in het woongedeelte, waardoor er enorm veel ruimte ontstaat. Door de doordachte indeling is de woonbeleving in de integraal camper uitmuntend.

Integraal campers hebben een goede isolatie dankzij de volledige integratie van de cabine. Dit maakt deze campers ook zeer geschikt om er in de winter mee op uit te trekken. Ook wanneer u onderweg bent heeft de integraal camper veel te bieden. Zo geniet u dankzij de grote voorruit en zijramen van de meest prachtige panoramisch uitzicht tijdens het rijden. Deze luxe campers zijn uitgerust met een ruime badkamer en efficiënt ingedeelde keuken die van alle benodigdheden voorzien kan worden.  Integraalcampers kunnen tot wel 7 slaapplekken bieden, wat deze camper geschikt maakt voor grotere gezinnen. Een echt paradepaardje, waarmee u menig hoofd zal laten omdraaien. 

Bekijk hier onze integraal campers
integraal camperbus

De voordelen van een integraal camper

✓ Uitstekende isolatie.
Doordat de zijwand helemaal doorloopt tot voor aan de camper, is de integraal camper uitstekend geïsoleerd. Hierdoor bespaart u stookkosten en blijft de temperatuur aangenaam.

✓ Meer leefruimte. Door de volledige integratie van de cabine in het woongedeelte, ontstaat er enorm veel ruimte. Dit biedt de mogelijkheid om de camper compleet in te richten naar uw wensen, voorzien van alle luxe en comfort die u wenst.  

✓ Panoramisch uitzicht.
U beleeft de mooiste uitzichten dankzij de grote vensters. Niet alleen tijdens het rijden, maar ook wanneer u op de bestemming bent kunt u zich helemaal een voelen met de natuur. 

 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google